Profi hőszigetelés, hőhídmentesen

Hőszigetelés

Ha valaki utólagosan hőszigetelteti a házát, akkor nagyon körültekintőnek kell lennie, hogy a megfelelő jó és hőhídmentes eredményt érje el.
A hőszigetelésnek ugyanis egységesnek kell lennie a ház teljes külső felületén! Ha ezt nem sikerült megvalósítani, akkor hőhíd alakulhat ki.
Ha valaki nem tudná mi az a hőhíd, akkor most azt is elárulom. A hőhíd egy olyan rész rész, ahol egy jobban hőszigetelt felület találkozik egy kevésbé szigetelttel. Télen az ilyen helyeken a kialakuló hőmérsékletkülönbség hatására, ház belsejében páralecsapódás alakulhat ki. Ezt kerülendő, a hőszigetelés kialakításakor törekedni kell arra, hogy ne legyen olyan felület, ami kimarad a szigetelés alól.
A falaknak, és a födémnek is egyformán jól szigeteltnek kell lennie, sőt, a legkritikusabb ilyenkor a két felület találkozása, ahol szintén nem maradhat el a szigetelés!
Az ablakok és a falak találkozása ugyanilyen hőhídforrások lehetnek. Érdemes egy hőszigetelés során a rossz, régi homlokzati nyílászárókat is jól szigeteltre cserélni, így elérhető, hogy házunk valóban hőhídmentes legyen.

Megosztás