A padlások réme, a nyest

Nyestriasztás

Vidéki házak tulajdonosai talán már találkozhattak is azzal a jelenséggel, hogy valami mocorog a padláson, esetleg furcsa vizelet szag terjeng a környéken, sőt valami kaparászás rágcsálás hangja szűrődik be a házba.
Ilyenkor bizony érdemes elgondolkozni azon, hogy kicsit mélyére ássunk a dolognak, még mielőtt komolyabb kárt okozza ez a kis idegen, betolakodó.

Ha nyest az, amivel szemben állunk, akkor arról tudni kell, hogy tilos irtani. Valahogy el kell riasztanunk a háztól, amire az interneten számos praktikát találhatunk.
A legtöbb módszer azzal jár, hogy valamilyen szagos dolgot helyezzünk ki, amit nem szeret a nyest. Ez azonban kellemetlenséggel is járhat, hiszen az a szag épp minket is zavarhat.

Fontos tudni, hogy mára a nyestriasztás egy külön szakma, külön szolgáltatás lett. Erre specializálódott cégek olyan megoldásokat kínálnak, amik hónapokra, vagy akár évekre megoldást adnak a nyest problémára úgy, hogy az tényleg csak az állatok elriasztásával jár, és nem esik semmilyen bántódásuk.

Megosztás