A megfelelő elektomos csatlakozások kialakítása

Ipari csatlakozó

Ha barkácsolós vagy, és épp most alakítod ki a műhelyedet, vagy épp a garázst, ahol ennek a hobbidnak élhetsz majd, akkor jó szem előtt tartani, hogy megfelelő áramellátottsága legyen a helynek.

Kezdd azzal, hogy megfelelő számú kismegszakító legyen, így ha valami zárlatos, akkor nem maradsz teljesen sötétben, áram nélkül. Az életvédelmi FI relé is elengedhetetlen manapság!

Át kell gondolni, hogy milyen elektromos gépeket fogsz ott használni. Ha lesz 3 fázisú gép is használatban, akkor az ahhoz szükséges áramfelvételt bíró ipari csatlakozó felszerelése és bekötése lesz szükséges. Fontos arra is figyelni, hogy megfelelő számú ipari csatlakozó kerüljön felszerelésre, hogy később ne kelljen elosztókkal bajlódni, vagy épp mindig kihúzni a nem használt gépet, hogy a másikat csatlakoztatni tudd az elektromos hálózatra.
Jó, ha a villanykapcsolók is kézre esnek, és megfelelő számú lámpát kapcsolnak egyszerre. Biztos lesz olyan munka, amikor több fény kell, és lesz olyan, amikor annyira nem, így érdemes több világítási kört is betervezni.

Megosztás